Restaurang Piraten


Måndag – söndag:
17.00 – 21.00

Hotel Svea och restaurang Piraten är numera kontantfritt

FÖRRÄTT

TOAST SKAGEN 145: –
klassisk skagenröra på smörstekt surdegsbröd, citron, toppad med stenbitsrom

classic skagen toast on butter-fried sourdough bred, lemon, topped with stonebit rum

**LAXRYGG 125: –
rimmad bakad laxrygg med rödbetor, citronvinägrett,
riven pepparrot, rostad kavring & dillolja

 salthed baked salmon loin with beetroot, lemon vinaigrette, grated horseradish,
roasted cabbage & dill oil

*SPICKESKINKA 135: –
med rostad palsternacka, senaps crème, bakat plommon & kryddkrasse

smoked ham with roasted parsnip, mustard crème, baked plum & cress

 TATAR 140: –
på ox innanlår, gammelknascrème, kaprisäpple, friterad lök & surdegskrutonger

tatar on beef inner thigh, gamleknascreme, caper apple, fried onion & sourgough croutons

*HELSTEKT BLOMKÅL 125: –
med rostade hasselnötter & knaperstekt sidfläsk med brynt smör vinägrett

with roasted hazelnuts & crispy pork flank with browned butter vinaigrette

VARMRÄTT

**-*RÖDSPÄTTAGRATÄNG 259: –

hummersås, duchesse, champinjoner, toppad med räkor & dill

plaice gratin, lobster sauce, duchesse, topped with prawns and dill

*-**TORSKFILÉ 275: –
med skummad vitvinssås, sirapsglacerad spetskål samt fänkål & äppelsallad

with foamed white wine sauce, syrupglazed skewers and fennel & apple salad

HELSTEKT RÖDSPÄTTA 325: –
kapris, pepparrot, brynt smör, dill & citron

whole fried plaice, beetroot, capers, horseradish, browned butter, dill and lemon

*SALVIA BAKAT KALKONBRÖST 249: –
med svamprisotto, Karl-Johansky, friterad svartrot & senapskål

whole roast turkey breast with lemon and cream gravy, spring greens new potatoes and chervil cream

GRILLAD KALVRYGG 335: –
med jordärtskockspuré, rostad broccoli ni, krokett med karamelliserad lök & citrussky

grilled sirloin steak with white wine gravy, tarragon butter, roasted new potatoes with summerprimers
Frisk fisk och grönsakar tillagas i köket på Hotel Svea i Simrishamn

VEGETARISKT

*HELSTEKT BLOMKÅL 125: –
med rostade hasselnötter med brynt smör vinägrett

*SVAMPRISOTTO 220: –
med bakad spetskål, friterad svartrot & senapskål

DESSERT


PÄRONTERRIN 135: –
 med inkokt päron, vaniljkräm, hasselnöt & karamellglass

pear terrine with poached pear, vanilla cream, hazelnut & caramel ice cream

 

**CRÈME BRÛLÉE 125: –
med vanilj & tonkaböns kokta körsbär

creme brûlée with vanilla & tonka bean cooked cherries

 

**ÄPPELSORBET 85: –
med äpple & mandelkompott & havrecrisp

apple sorbet with apple & almond compote & oat crisp

 

*CHOLKADTRYFFEL 45: –
med hallon & lakrits

chocolate truffe with raspberry & licorice

OSTAR 150:-
med fröknäcke & plommonmarmelad

three cheeses with seed bread and plum marmelade

BLÅMÖGEL, ÖSTERLEN ÄDELPastöriserad, Wilhemsdal
VITMÖGEL, ÄNGLA – Pastöriserad, Wilhemsdal
HÅRDOSTPastöriserad, Wilhemsdal

* Glutenfri
** Laktosfri

Translate »