Nordic Sea Winery

2008 startade Oenoforosgruppen Nordic Sea Winery i Simrishamn / Österlen. Vineriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar. På vineriet produceras några av Systembolagets mest sålda och kända varumärken. Druvorna till vinet plockas runt om i världen och jäser på satellitvinerier för att sedan skeppas till Nordic Sea Winery där vinerna förädlas, lagras och buteljeras innan de tappas på flaska eller box.

Svea_österlen Nordic Sea Winery

Bakom Nordic Sea Winery står Oenoforosgruppen

Med grundaren Takis Soldatos. Takis är en pionjär och innovatör i vinbranschen som besöker vingårdar världen runt för att hitta druvor av den allra främsta kvaliteten.

”Genom att flytta slutproduktionen av vin från olika platser i världen till Sverige skapas större möjlighet att kontrollera kvaliteten genom hela produktionskedjan, från val av druva till slutprodukt. Dessutom skapas stora miljövinster samt lokala arbetstillfällen”, berättar Takis Soldatos.

Den 11 juni 2014 öppnades vineriet för allmänheten och ett unikt besöksmål har skapats. Besökarna kan följa vinproduktionen på nära håll och lära sig allt från hur druvorna skördas till det att vinerna buteljeras. Guidade turer går genom vineriet och produktionen, vinodlingar och ekfatskällare och avslutas med vinprovning. På Nordic Sea Winery finns också en vinbar och restaurang där man kan njuta av vin och mat i kombination.

Med Nordic Sea Winery har Sverige äntligen fått ett vineri i världsklass som är öppet för besökare.

Visa hemsidan
Translate »