Österlen erbjuder fler än 200 olika aktiviteter nedan ser ni ett axplock från våra sammarbetspartners.

CYKLING – MOUNTAINBIKE

Efter genomgång av cyklarna och den sträcka vi har framför oss kan vi ge oss iväg. Cyklarna är robusta och av högsta kvalitet, utrustade med 24 växlar. Tekniken är enkel att lära och cyklingen blir därför rolig, men samtidigt utmanande. Vi cyklar i omväxlande terräng, på små stigar och vägar i naturskön miljö. För att alla ska få ut det mesta av turen anpassar vi längd och svårighet efter deltagarnas nivå och önskemål. Under resan fyller vi på energidepåerna med hjälp av god dryck och snacks.

STAND UP PADDLE BOARD

Stand Up Paddle Board är något för alla, lätt att lära sig, roligt att utöva, socialt, bra träning, uthållighet och balans, kan utövas överallt; sjöar, floder, fjordar, kan göras på platt vatten, öppet hav och vågor. Alla kan, brädorna är stabila och det är roligt!

GEOCACHING

Geocaching kan liknas vid en modern version av gömma nyckel eller skattjakt. Ni tilldelas ett antal koordinater, nu gäller det att bli först att hitta dessa koordinater. Vid varje gömma som ni hittar så finns det en ledtråd, som sedan kommer ge er den rätta informationen för att hitta den sista stora skatten. Jakten kan börja. Övningen passar alla, gammal som ung. Det krävs inga speciella kläder och övningen är inte fysiskt jobbig.

FOTOSAFARI

Deltagarna delas in i lag som utrustas med digitalkameror samt en uppdragslista. Under ett par timmar ska de sedan få så många av objekten på bild som möjligt. Lättare sagt än gjort då det inte alltid är självklara saker med på listan. Många skratt garanteras och det visar sig en hel del talanger och initiativtagare i gruppen. Vi anpassar gärna med fördel uppdragslistan till företagens nyckelord eller liknade, för att förstärka kopplingen till ert arbete. Resultaten blir ofta både intressanta och underhållande med många fyndiga lösningar på de svåra motiven. Ett kul collage sammanställs efter genomförd aktivitet och vinnarna utses.

GRAFFITI

Under ledning av en duktig graffitikonstnär ska gruppen indelad i lag låta kreativiteten flöda. Ett inspirerande tema guidar och sen är det bara fantasin som sätter gränser. Konstverken bedöms av grupperna själva samt av vår graffitiexpert. Vill ni så kan ni sedan ta hem tavlorna.

TEAMÖVNING

Svetsa samman gruppen tillsammans med våra duktiga teamutvecklare. Perfekt som grupputvecklande aktivitet. Testa gruppens förmåga att samarbeta, kommunicera och jobba ihop. Många av våra övningar kan förläggas inomhus vid händelse av dåligt väder. Våra erfarna teambuildinginstruktörer håller i övningarna. Vi erbjuder annorlunda och utvecklande övningar där både logiken och fysiken provas, allt under trevliga former. Brukar ge inspiration till roliga diskussioner under lång tid efteråt.

FEMKAMP

Välj fem grenar bland följande:

  •  Gevärs-, båg och pistolskytte eller blåsrör
  •  Knep och knåp
  •  Casting
  •  Jättebrio & puzzel
  •  Gissa maten (exempel ska gruppen gissa vilken salami som är italiensk, vilken korv ungersk)
  • Spanska stången (teamövning)
  • Backklättring
  • Traffic Jam (teamövning)
  • Mattan (teamövning)
  • Spikstocken (vem slår i en spik med minst antal slag?)

KONST

Prova på olika konstarter. Välj någon av övningarna nedan. Passar utmärkt för att skapa kreativitet i en grupp. Övningen sker oftast inomhus, vilket gör att den fungerar året runt och i alla väder. Mycket erfarna konstnärer leder övningen.

WORKSHOP KREATIV AKTIVITET 2 – 3 tim
Med endast enkla streck och linjer skapar vi kompositioner med olika uttryck. Vi provar hur det är att kommunicera med hjälp av bild.

SKULPTERA MED ELLER UTAN MODELL
Här jobbar vi med det fantastiskt formbara materialet lera och får tid att studera och utforska människokroppen för att gestalta den så som vi vill och kan. Utan modell arbetar vi på ett lekfullt sätt med vår och andrs bild av oss själva.

TAKKRONA
Vi skapar en gemensam takkrona. Alla arbetar först individuellt med att trä “hängen” för att sedan samarbeta kring att sätta ihop dessa till en gemensam s.k.Oro/takkrona (ett gammalt konsthantverk). Denna kan sedan utsmycka arbetsplatsen eller lottas ut i gruppen.

STORBILD
Alla gör varsin liten bild som sedan sammanfogas till en stor bild. Jag klipper en bild ( kan ev ha någon anknytning till arbetsplatsen) i små delar. Alla får varsin bit som de sedan med hjälp av en rutteknik förstorar. Alla delar sammanfogas sedan till en gemensam bild. Arbetet blir både individuellt och i grupp.

JEEP

I ett unikt samarbete med Jeep Sverige har vi möjligheten att erbjuda er riktig Jeep-körning. Detta är en prova-på aktivitet där ni får uppleva bilarnas imponerande terrängegenskaper och fyrhjulskraft. Passar alla, du behöver inte vara en erfaren förare. Välkommen till vår bana i Glemmingebro på Österlen, 25 min från Brösarps Gästgiveri. Vi kör bilar som Grand Cherokee, Cherokee, Wrangler och Wrangler Unlimited. Totalt har vi 10 st bilar för den här typen av körningar. Varje bil rymmer upp till 4 st personer / bil. Under vår säkerhetsgenomgång så serveras kaffe och kanelsnäcka.

ÖSTERLEN CHALLENGE

Uppdraget är en GPS och lagutmaning där ni ska samarbeta i lag för att slutligen hitta en skatt. Som bonus får ni lära känna det vackra området på Österlen. Ni ska hitta en rad stationer med hjälp av GPS koordinater. En ny koordinat fås vid varje station om aktuellt uppdrag utförts korrekt. Nya uppdrag väntar på varje station. Ledtrådarna längs vägen leder er tillsammans med slutkoordinaten till slutstationen – er skatt.

LERDUVESKYTTE

Tekniskt handlar lerduveskytte om att göra en koordinerad kroppsrörelse, en “sving”, och få en mjuk anläggning av hagelgeväret samt sedan söka upp det rörliga målet, lerduvan. Skytten begär fram duvan som, beroende på gren, slungas ut med olika hastighet och i olika vinklar från kastmaskinen.

FIRNING YSTAD VATTENTORN

Ska ni fira något speciellt i företaget? Eller vill i bara ha en rolig och adrenalinfylld aktivitet? Vi har möjlighet att fira er ned från högsta våningen i anrika Ystad Gamla Vattentorn. Efter säkerhetsgenomgång och påklädning är det dags att stiga genom fönstret, ut på taket och sedan ner längs väggen. Vill man inte fira själv är det en upplevelse att bara titta på. Aktiviteten kan också läggas in som ett stopp i en större teambuildingaktivitet.

JEEP MOBIL BANA

Detta är en prova-på aktivitet där ni får uppleva bilarnas imponerande egenskaper och fyrhjulskraft. Passar alla, du behöver inte vara en erfaren förare. Totalt bygger vi upp fyra stycken hinder. Bron, balansbrädan och två sidolut. Är ni grupper över 25 st tar vi med extra bilar, vi har totalt 9 st bilar.

Translate »