TrädgårdsBar / Café

 

Öppettider baren

Onsdag – torsdag 16.00 – senast 22
Kvälls a la carte: 16.00 – 21.00

Fredag – lördag 16.00 – 01.00
Kvälls a la carte: 16.00 – 21.00

Sista matbeställningen 20.30

 

Förrätt

Skagenröra toppad med stenbitsrom serverad med Sveas populära äpple bröd, picklad rödlök, lime

Tore Wretsman klassiska och enkla förrätt, oridinalen bestod endast av räkor & majonäs. Vi på Svea har vår egna variation, vi blandar lite pepparrot, dill och citron i herr Wretsmans originella mästerverk
125: –

Varmrökt ungtunppbröstfilé
– Sveas waldorfsallad –

Den kända salladen fick sitt namn efter att lyxhotellet Waldorf-Astoria i New York de 14 mars 1896 anordnat en välgörenhet till fördel för Marian Hospital for Children.
Receptet i The Cook Book of “Oscar of the Waldorf” från 1896 består salladen endast av äpplen, selleri och majonäs. Sveas Waldorsallad är en skånsk variation av originalet, i blandar blekselleri md äpplen, vindruvor, lite skånsk senap med majonäs
135: –

Varmrätt

Helstekt rödspätta menunière med rödbetor, kapris och skirad smör

Ännu en god gammal klassiker Meunière betyder “på mjölnarhustruns vis” det vill säga vänd i mjöl och stek i smör, om mjölnarns fru serverade rödbetor och kapris till är tveksamt, men v tycker det giver en god smak
295: –

Gratinerad bergtungafilé med hummersås toppad med hand skalade räkor

En av Sveas absolut mest populära rätter. En variation av den kända sjötunga Walewska från 1855 kreetat av den franska mästerkock Urbain Dubois, uppkallad efter Napoleon 1’s svärdotter Maria Walewska
275: –

Kalvfilé Oscar med potatiskaka, grön sparris och choronsås

Oscar II fick denne rätt till sit 25 års jubileum som regent, vi på svea serverar den med kräftstjärtar, grön sparris och choronsås samt en härlig potatiskaka med västerbottenost
295: –

Pankopanerad kalkonschnitzel med wiener garnityr, ärtor & stekt potatis

Kalkonschnitzeln är från vår lokala leverantör, ingelstakalkon i smedstorp
235: –

 

Dessert

Crème Brulée smaksatt med punsch

Bränt grädde låter inte speciellt inbjudande, men det är namnet på den klassiska desserten. Den franska kock Francois Massialot beskriver Crême Brulée redan 1691, men kanske han var inspirerad av den spanska crema catalana som är ofta beskrivet i litteraturen helt tillbaka till 1300-talet. Vi tillsätter lite punsch till Sveas brulee och servera den med vaniljglass
95: –

Het kärlek …. vaniljglass med varma hallon

Heisse Liebe är det tyska namnet på denne enkla dessert, har ni vrait på skidsemester i Österrike, har ni säkert redan smakat den och vet hur god den är, har ni däremot aldrig smakat “Heisse Liebe” har ni nu chansen, ni kommer inte att ångra er.
95: –

 

Barnmeny, fråga personalen

Välkomna!

* Med reservation för ändringar

På Svea är vi vana att handskas med allergier och annan anpassad mat. Informera oss vid bokning så får ni en perfekt vistelse hos oss.

Translate »