Hotel Svea avhämtning

Välkommen med din beställning på tel.nr 0414-41 17 20 eller e-mail

Måndag- fredag 13.00-17.00
lördag- söndag 12.00-17.00

Varmrökt lax med potatissallad 175:-
Här serverar vi varmrökt lax från Per, Brantevik fisk, med en krämig potatissallad
kreerad i samarbete med den kände kocken Crister Svantesson

Piratens ålmacka 185:-
Filéer av rökt ål gratineras med skånsk senap och Västerbottenost på Sveas
populära äppelbröd och serveras på en bädd av grönt

Sveas Sommarsallad 165:-
Välj mellan kalkon, kräftstjärtar eller vegan
Den klassiska caesarsalladen serverad på Sveas vis

  • Kalkon med caesardressing, romansallad, svensk hårdost, bacon, brödkrutonger
  • Kräftstjärtar med caesardressing, romansallad, cocktailtomater, citron, brödkrutonger
  • Vegan tzayspett, ”caesardressing”, romansallad, cocktailtomater, brödkrutonger

Räksmörgås 185:-
200g handskalade räkor på Sveas äppelbröd, serveras med ägg från farmors lycka och majonnäs

Sillamacka 125:-
Kanske Sveriges bästa Branteviksill, som vi gör själva på Svea,
serveras med äppelbröd och ägg

Klassisk carpaccio 145:-
Den härliga klassiska rätt från Harry´s bar i Venedig. Oxfilé, ruccola,
parmesanost, citron, rostade pinjenötter

Sveas Bookmaker 185:-
Man tror att det var John Montagu, 4th Earl of Sandwich,
som sandwichen är uppkallad efter, om han var bookmaker är tveksamt,
men med tiden kom många goda sandwichar, bl.a. bookmaker,
En riktig klassiker. Smörstekt, toast, senap, sallad, tomat, oxfilé, pepparrot och äggula.

Helstekt rödspätta meunière 275:-
”På mjölnarhustruns vis” vänd i mjöl och stekt i smör.
Så serverar Svea sin rödspätta, med brynt smör, persilja och kokt potatis.

Kalkonschnitzel 225:-
Kalkonschnitzeln från Ingelsta Kalkon, Smedstorp, panerad med panko och stekt i smör.
Schnitzeln serveras med sauterade haricots vert och rödlök,
sardell & kaprissmör, skysås och örtstekt potatis.

Sveas veganska 175:-
Växtfärsbiff med färs från Anamma, ugnsbakad sötpotatis, sauterade grönsaker,
coleslaw och BBQ-sås

Till de kära små

Kalkonköttbullar med pasta 75:-
Kalkonköttbullar från Ingelsta kalkon serveras med nykokt pasta och grönsaker

Dessert

Crème brulée med punschmarinerade jordgubbar 105:-
”Bränd grädde” eller crème brulée som vi numera kallar denne klassiska dessert,
som går helt tillbaka till 1600-talet. Här i sällskap med färska jordgubbar
marinerad i punsch.

Samtliga rätter kan beställas gluten och/eller laktosfritt

Måndag – Söndag kl. 18:00 – 21:00

Förrätter

Sveas silltallrik 125:-
SOS inte safe our souls, men, smör-ost-sill den traditionella förrätten i Sveas tolkning,
3 sorters sill, ägghalva med, lax och så klart ost och smör,
serverad med bröd och sill potatis.

Klassisk carpaccio 145:-
Den härliga klassiska rätt från Harry´s bar i Venedig. Oxfilé, rucola,
parmesanost, citron, rostade pinjenötter.

Varmrätter

Helstekt rödspätta meunière 275:-
”På mjölnarhustruns vis” vänd i mjöl och stekt i smör.
Så serverar Svea sin rödspätta, med brynt smör, persilja och kokt potatis.

Kalkonschnitzel 225:-
Kalkonschnitzeln från Ingelsta Kalkon, Smedstorp, panerad med panko och stekt i smör.
Schnitzeln serveras med sauterade haricots vert och rödlök, sardell & kaprissmör,
skysås och örtstekt potatis.

Sveas veganska 175:-
Växtfärsbiff med färs från Anamma, ugnsbakad sötpotatis, sauterade grönsaker,
coleslaw och BBQ-sås

Till de kära små

Kalkonköttbullar med pasta 75:-
Kalkonköttbullar från Ingelsta kalkon serveras med nykokt pasta och grönsaker

Dessert

Crème brulée med punschmarinerade jordgubbar 105:-
”Bränd grädde” eller crème brulée som vi numera kallar denne klassiska dessert,
som går helt tillbaka till 1600-talet. Här i sällskap med färska jordgubbar
marinerad i punsch.

Samtliga rätter kan beställas gluten och/eller laktosfritt

Välkomna!
* Med reservation för ändringar
På Svea är vi vana att handskas med allergier och annan anpassad mat. Informera oss vid bokning så får ni en perfekt vistelse hos oss.

Translate »