Tryde Spättkaksbageri Österlen

Tryde Spättkaksbageri på Österlen närmare bestämt Ö .Vemmerlöv ett litet samhälle som även också kallas Gyllebo som är beläget mellan Gärsnäs och Rörum på en gård vars ekonomibyggnad är ombyggd till bageri och gårdsbutik.

hotell_svea_partner TRYDE sm

Spettkakans historia Skåne – Österlen

Spettkakan kom till Skåne under första halvan av 1800 talet, under spettkakans första tid i Sverige och i Skåne gjordes den på vetemjöl, grädde, smör,ägg och socker och inte på potatismjöl ägg och socker som sker idag.

Skånsk spettkaka är namnskyddad inom eu och endast potatismjöl ägg och socker får användas i smeten. på så sätt kan den skånska spettkakan försvara sin ställning som en första rangens profilprodukt för Skåne.

Innehåll: ägg, socker och potatismjöl.till dekoration florsocker och äggvita (kristyr).
Förvaring: torrt, svalt, mörkt
Servering: gott med en bit till kaffet eller som efterrätt med glass och varm hallonsås och ett glas dessertvin.