Kvällens

Serveras i restaurangen
Måndag – Lördag 17.00 – 21.00
Söndag 13.00-19.00

Förrätt

Skagenröra på äppelbröd toppad med stenbitsrom
135:-

Vedrökt fläskkarré med äppelkompott, syltad rödlök och chèvrecrème
115:-

Sveas silltallrik med ägg, västerbottensost och äppelbröd
135:-

 

Huvudrätt

Stekt sill med potatispuré och rårörda lingon
145:-

Helstekt rödspätta med stekta champinjoner, grillad citron och skirat smör

245:-

Gratinerad bergtunga med pommes duchesse, sparris och räkor

245:-

Kalvmedaljoner med trattkantarellsås, jordärtskockspuré och rostad potatis

275:-

 Hackebiff med stekt lök, skysås och potatis

165:-

Wienerschnitzel på kalv med traditionella tillbehör

245:-

Entrecôte med pommes frites, grilltomat och béarnaisesås

285:-

Vegan ”canneloni al forno”

175:-

Kvällens husman

145:-

Dessert

Citron crème brûlée med inkokta blåbär och vaniljglass
95:-

Lakritspannacotta, brownie och rårörda hallon
95:-

Havtornscheesecake med chokladsås, rostad mandel och maräng
95:-

Osttallrik med ett urval från Vilhelmsdals gårdsmejeri samt västerbottenost
125:-

Barnvänliga alternativ (under 12 år)

Kalvfärsbiff (mjölk och glutenfri) med kokt potatis alt. potatismos och rårörda lingon
65:-

Köttbullar med potatismos, gräddsås och rårörda lingon
65:-

Friterad spättafilé med kokt potatis och remouladsås
65:-

Välkomna!

Med reservation för ändringar

På Svea är vi vana att handskas med allergier och annan anpassad mat. Informera oss vid bokning så får ni en perfekt vistelse hos oss.

Boka bord

 

hotell_svea_trippel

Vi serverar en trerätters meny varje kväll för 375:- per person. För info vad Sveas trippel innehåller se vår griffeltavla eller slå en signal 🙂 Telefon 0414-41 17 20