Matrundan Hotel Svea Österlen

hotel svea brantevikssillMatrundan på Hotel Svea

Välkomna till årets höjdpunkt för matälskare. I år torsdag den 25 till och med söndag den 28 maj. Och med extra allt med anledning av jubileumsåret.
Vår meny Österlen möter havet en trerätters baserad på lokala råvaror från mylla och hav pris 395 kr.
 

Förrätt
Österlensparris med hyvlad Bocke Per från Vilhelmsdahl och ramslöksvinaigrette

Varmrätt
Ångad Hanöbuktstorsk med smörslungad och riven pepparrot

Dessert
Crème brûlée på ägg från Farmors lycka med kompott på rabarber från Glimminge och vaniljglass

Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill (gäller för de som väljer vår 3 rätters meny). Givetvis serveras även vanlig à la carte.

Om matrundan Österlen jubileumsåret 2017

Varje dag och året runt är maten en lika viktig som självklar del av livet och vardagen på Österlen. Och då inte enbart när det gäller att handla, laga och äta. För här i sydöstra Skåne är odling, produktion och förädling kärnan i de många företag som ser till att det händer saker på sträckan från jord till bord. Hela vägen från hage till mage. Allt inramat av det böljande landskapet, de vita stränderna och de berömda äppelodlingarna.

Maten, miljön och människorna har länge varit anledning för besökare från många delar av världen att resa hit till Österlen. Och sedan tio år tillbaka till vårt årliga evenemang Matrundan Österlen under helgen Kristi Himmelsfärd.

Under rundans fyra dagar visar vi upp våra produkter och delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter. Vi presenterar nyheter och klassiker, trender och traditioner och bjuder in till stora upplevelser i vår småskaliga produktion.

I Matrundan Österlen 2017 deltar vi 28 medlemmarna tillsammans med våra jubileumsmedlemmar. Också de är företag med lokal mat och dryck som näring och liv. I samband med påsken utkommer vår jubileumstidning med karta, program och presentationer av oss alla aktörer.

Välkomna till årets höjdpunkt för matälskare. I år torsdag den 25 till och med söndag den 28 maj. Och med extra allt med anledning av jubileumsåret.

Välkomna – hoppas det ska smaka!

Se mer på Matrundans hemsida